Podmolniška c. 76, 1261 Dobrunje

tel: 015/429 - 214
gsm: 040/264 - 880
e-mail: info@ki-aikido.si
 
                   


O vadbi

Začetni tečaj

Začetni tečaj je namenjen moškim in ženskam starejši od 15let. Vpis starejših od 50 let ni nič posebnega.Ki Aikido poučujemo kot neborilno in netekmovalno veščino iz tega razloga poškodb skoraj ne poznamo.
Priporočamo pa predvsem ljudem ki veliko delajo za računalniki in podobnimi aparaturami v pisarnah in so telesno neaktivni. Namen ki aikida je relaksacija našega uma kar pomeni izboljšanje relaksacije-aktivne, koncentracije, boljša fleksibilnost s tem pa tudi kvaliteto našega življenja.

Priporočamo pa tudi vsem, ki so se veliko ukvarjali z raznimi aktivnostmi tudi športom in so izgubili predstavo o pomembnosti tekmovanj za dosego rezultatov in BI RADI STORILI ŠE NEKAJ POZITIVNEGAIN DRUGAČNEGA V ŽIVLJENJU.
Zgubiti svojo pomembnost in svoj EGO ni tako enostavno.
Poznam veliko ljudi ki so se v športu in tekmovanjih poškodovali in so bili prisiljeni zapustiti kariero.

V začetnem tečaju se učimo poenotenja uma in telesa. Vaje za razvijanje KI-ja, osnovnimi vajami za razumevanje tehnik in Ki testi.

Društvo Ki Dojo samo enkrat letno prireja začetni tečaj. Vpis je možen v oktobru in novembru. Začetni tečaj pomeni svojo skupino in ne mešamo z drugimi vadečimi. Učimo se vaj poenotenja uma in telesa, vaje za razvijanje Ki-ja, relaksacijo-aktivno in osnovne vaje za učenje tehnik. (po programu Ki Aikida). Iz tega razloga je vpis samo enkrat letno.

Vadba poteka na Osnovni Šoli Dravlje, Klopčičeva 1. Ob križišču ljubljanske obvoznice odcep v smeri Šentvid Vižmarje, nasproti Avtotehne in benzinski Petrolovi črpalki. Šola je v neposredni bližini obvoznice in je ugodna prometna povezava z vseh smeri.

Običajno vpisuje dekleta in fante starejših od 16 let. Od opreme zadostuje trenerka ali kaj podobnega in sobne copate. Kasneje se lahko odločite za nakup kimone.


Nadaljevaljni tečaj

Po enem letu v primeru vašega interesa preidete v nadaljevalni tečaj. Vadba se bistveno spremeni in  nadaljujemo na poudarku tehnik in izpitov za KI.( Izpiti za kyu in stopnje DAN so tehnike. Izpiti za KI so razna testiranja in ocenjujemo notranjo zrelost članov.)
Tu ostanete do stopnje 2. kyu in Jokju KI stopnjo.


Po končanem začetnem tečaju pridete v nadaljevalni tečaj in tudi vadba se zelo spremeni.
V tej skupini ste nekaj let. (do stopnje 2. Kyu in Ki stopnjo Jokyu)



Višja skupina

Vadijo člani z višjim rangom in je temu prirejen način vadbe.

Po nekaj letih ko vas inštruktor določi pridete v višjo skupino in postanete kandidat za mojstrske stopnje.
Za dosego stopnje Shodan (1.DAN )in stopnjo Shoden (moj. nivo za KI) je potrebno vsaj 10 let rednega treninga in izobraževanje na seminarjih.


Urnik vadbe


SKUPINA

TOREK

ČETRTEK

PETEK

ZAČETNA

19.15 -20.15

19-20

18.30-19.30

NADALJEVALNA

20.15-21.15

20-21

19.30-20.30

VIŠJA

21.15-22.15

21-22

20.30-21-30





Kontaktirajte nas!

Za vse informacije o poteku treningov in terminih, ter prijave, izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite sporočilo.


Ime

Priimek
Telefon
E-mail
Sporočilo